TEGELTIJA OTKRIO: "I Ćeman misli da strane sudije i visoki predstavnik ograničavaju suverenitet BiH"!

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija ocijenio je da strane sudije u Ustavnom sudu BiH nisu srećno rješenje jer oni, kao i visoki predstavnik ograničavaju suverenitet BiH.

  • Mini market

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 7

- To nije samo moj stav, već i više sudija Ustavnog suda, među kojima je Mirsad Ćeman. To je pravna činjenica za koju niko ko se imalo razumije u pravo ne može da tvrdi drugačije - rekao je Tegeltija novinarima.

On je istakao da BiH, ukoliko zaista želi da bude suverena, mora da ima domaće institucije koje odlučuju o svim životnim pitanjima.

Istakavši da ne komentariše odluke političkih stranaka i političke izjave, Tegeltija je dodao da će naknadno iznijeti svoj stav povodom najnovije odluke najviših zvaničnika Republike Srpske da njeni predstavnici u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

- Ukoliko nadležne institucije Republike Srpske donesu odluku zvaničnih organa, tada ću imati svoj stav. VSTS je institucija koja je nastala prenosom nadležnosti i u njemu su predstavnici iz Republike Srpske koji je predstavljaju, te Podvijeće Srpske koje ima obavezu prema Republici Srpskoj - rekao je Tegeltija.

Navodeći da predstavnici Republike Srpske u VSTS-u, među kojima je on, ne mogu ignorisati stavove Srpske o tome, Tegeltija je rekao da ne može ni prejudicirati kakve će odluke biti u pogledu VSTS-a.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...