ODMETNICI OD ĐOKIĆA SADA PRIJETE DRŽAVI: "To što radi Ustavni sud može samo da sahrani BiH"

Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije zalaže se za donošenje Zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija i za odlučno zaustavljanje još jednog pokušaja narušavanja integriteta Republike Srpske, rečeno je nakon sjednice kluba koja je održana u Banjaluci.

  • Vijesti

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 2

Socijalisti poručuju da je davno prošlo vrijeme nametanja rješenja protiv interesa Srpske, te da svaki novi pokušaj ucjena i preglasavanja udaljava Republiku Srpsku od BiH i služi jedino izazivanju kriza.

"Sva ta nastojanja i ovaj put će se razbiti o zid, ali postavlja se pitanje da li je u interesu Republike Srpske da i dalje budemo u okviru koji je očigledno destruktivan po Republiku Srpsku, jer nema izgleda da će se zaustaviti pokušaji destrukcije i destabilizacije. Nekad su visoki predstavnici bili zaduženi za stvaranje ovakvih kriza, a danas to radi Ustavni sud BiH. U ponedjeljak je sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske, gdje će po ovim pitanjima biti zauzeti stavovi i donešeni zaključci u interesu građana Srpske, a upravo je Narodna Skupština jedino mjesto gdje može da se raspravlja o interesima Republike Srpske. To što radi Ustavni sud može samo da sahrani BiH, jer Republika Srpska ima kapacitet, snagu i konsenzus da odbrani svoje interese", navodi se u saopštenju kluba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...