DVA MJESECA NAKON POBJEDE NA PRIJEVREMENIM IZBORIMA: Boris Johnson danas rekonstruirao Vladu

Premijer Velike Britanije Boris Johnson izvršio je danas rekonstrukciju Vlade, dva mjeseca nakon pobjede na prijevremenim izborima.

  • Svijet

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

Mediji su ranije javili da je ministar finansija Sajid Javid podnio ostavku nakon što je Johnson zahtijevao od njega da otpusti svoje saradnike, a na njegovo mjesto postavljen je Rishi Sunak.

Bivši britanski ministar za Brexit Stephen Barclay imenovan je za novog glavnog sekretara Trezora, što je druga po rangu funkcija poslije ministra finansija.

Dosadašnji glavni blagajnik Oliver Dowden imenovan je za novog ministra kulture, Brandon Lewis za novog ministra za Sjevernu Irsku, dok su bez funkcija u novoj vladi ostali bivši ministar poslovanja Andrea Leadsom i bivši ministar za stanovanje Esther McVey.

Za novog ministra životne sredine imenovan je George Eustice, dok je državnog tužioca Geoffreyja Coxa na toj funkciji zamijenila Suella Braverman, javio je BBC.

Na dosadašnjim funkcijama zadržali su se ministar unutrašnjih poslova Priti Patel, ministar spoljnih poslova Dominic Raab, ministar Kabineta Michael Gove, ministar zdravlja Matt Hancock, ministar trgovine i jednakosti Elizabeth Truss, ministar saobraćaja Grant Shapps i ministar odbrane Ben Wallace.

Osim Javida, Leadsom i McVey, ranije su sa funkcija otišli ministar za Sjevernu Irsku Julian Smith, te ministar za ekologiju Theresa Villers.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...