VESELIN GATALO OTKRIO KAKO JE VUČIĆ IZRADIO DODIKOV RTRS: "Dogovorimo intervju, ja dođem u Beograd, kad stigne šok poruka..."

Bijaše to još ljetos. Iskoristim ja veze, poznanstva, poznanstva mi ženina, poznanstva u vladi i filmskim krugovima Srbije, uspostavim kontakt sa službenicima koji rade s predsjednikom te iste Srbije, Aleksandrom Vučićem.

  • Politika

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

Inače, Aleksandar Vučić je prvi predsjednik Srbije koji ima vladu bolju od svojih oponenata. Iskreno, da su oni protiv vlasti bolji od njega, ne bih imao ništa za njega. Bio bih žestoko protiv njega. I bio sam dok nisam vidio koji su sve protiv.

Ovako vidim na suprotnoj strani demagoge, uživaoce opojnih tvari, srebroljupce, mufljuze, hohštaplere, bivše vlastodršce, djecu članova predratnog CK... Hm, to je sad irelevantno. Elem, ja sam uspio zakazati sve osim satnice. Iz ureda gosp. Vučića samo traže da oni nesretnici s RTRS-a pošalju dopis. Zapravo, s predsjednikom Vučićem i ministrom Vulinom. S njima obojicom sam trebao napraviti intervju prije nego što sam pravio isti s Njenim Kraljevskim Visočanstvom, Princezom od Srbije i Jugoslavije, Jelisavetom Karađorđević.

 

Nekoliko dana prije razgovara s produkcijom sve je bilo ok, nema problema. Sve što treba. Inače, Radio televizija Republike Srpske nije nikad uspjela dobiti intervju sa Aleksandrom Vučićem. Meni je jasno zašto, ali vi to ne morate znati. Pristao je datii intervju meni, valjda je zaključio da vrijedim više od te isprepadane televizije.

Uglavnom, ja se nađem u Beogradu. Čekam termin i ekipu iz Banje Luke. Iz Ureda predsjednika traže službeni dopis. Ja ga već bio napisao i dao producentu, pošto na RTRS postoji malecka oskudica pismena svijeta. Milan Trbojević, sadašnji direktor programa a današnji VD, završio je fakultet na kojem ga se studenti s kojima je diplomirao i ne sjećaju. Inače, pismen je toliko da zna pisma započeti s „Poštovani“. Na pitanja odgovara s „Nisam se spremio da odgovorim na to pitanje“, aki se ne uspije negdje prije skriti. 

Elem, čekam ja dopis. Zovem producenta, jednog od uplašenih, i pitam ga gdje je zapelo. On mi, nećete vjerovati, zamuckujući kaže da će taj intervju raditi Mato Đaković. „Kolegij“ RTRS-a tako odlučio, veli. Kažu, Mato Đaković to dogovorio SMS-ovima s Vučićem!

Ja lagano poludim i pitam kako je moguće da je Mato dogovorio intervju koji ja dogovaram već mjesecima? I kako SMS-om? Je li na partiji golfa? U jakuzziju? U parnom kupatilu? Gdje? Od intervjua Mate Đakovića s predsjednikom Aleksandrom Vučićem nije bilo ništa. Zero. Nada. Nikad se nisu usudili pitati ga, pa Mato, majka mu stara, gdje je više taj intervju sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, a!? 

 

A onda se sjetim da je Mato dobar prijatelj s našim Miletom i bijaše mi jasno. Nije bitno kakav ti je rad, nego koliko ti je jak mentor.

Tada mi je laknulo. Rekoh sebi, neka. Tako mi i treba kada se nisam, poput našeg Mate, bolje sprijateljio s Miletom...

(Veselin Gatalo/Pogled)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...