DODIK NA VEČERI SA RUSKIM AMBASADOROM: "RS ostaje pri stavu da njeni predstavnici u institucijama BiH obustavljaju rad"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik organizovao je radnu večeru za ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova tokom koje ga je upoznao o stavovima zvaničnika Republike Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu Srpske, saznaje Srna.

  • Mini market

  • 13. Feb. 2020  

  • 1

U toku radne večere u Istočnom Sarajevu član Predsjedništva prenio je ambasadoru Ivancovu zaključke sa jučerašnjeg sastanka zvaničnika Republike Srpske, te da Srpska ostaje pri stavu da njeni predstavnici u institucijama BiH obustavljaju rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

Dodik je naglasio da će ovaj zaključak biti potvrđen na posebnoj sjednici parlamenta Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana u ponedjeljak, 17. februara.

On je pojasnio da je ovaj zaključak uslijedio nakon odluke Ustavnog suda BiH da je član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu Srpske kojim je propisano da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed Srpske u suprotnosti sa Ustavom BiH, odnosno da je Ustavni sud utvrdio da je riječ o isključivoj nadležnosti BiH u regulisanju pitanja državne imovine.

Radna večera sa ambasadorom Rusije upriličena je u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte koji je održan u Sarajevu na poziv srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prema saznanjima Srne, Dodik je upoznao i ambasadore SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Italije o stavovima zvaničnika Republike Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...