DRAMATIČNO U IRAKU: Ponovo ispaljene rakete na američku bazu

U provinciji Kirkuk u Iraku večeras su ispaljene rakete u bazu, gdje su stacionirane američke trupe, naveli su irački i američki sigurnosni izvori za AFP.

  • Svijet

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

Kako su agencije izvijestile, žrtava nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta.

Inače, bio je to prvi napad na bazu K1 od 27. decembra, kada je u bombardiranju, poginuo državljanin SAD, za što je Washington okrivio Kataeb frakciju blisku Iranu.

Kao osvetu za taj napad, SAD su izvele zračne napade kada je poginulo 25 boraca Kataeba, a nekoliko dana kasnije je likvidiran i iranski general Qasem Soleimani.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...