TRUMP U ŠAH MATU: Američki senat usvojio rezoluciju protivno njegovoj volji i spriječio moguću avanturu

Američki predsjednik Donald Trump je u srijedu kazao da je za sigurnost zemlje veoma važno da Senat ne glasa za Rezoluciju jer nije vrijeme da se pokaže slabost

  • Svijet

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Američki senat usvojio je rezoluciju kojom se ograničava sposobnost američkog predsjednika Donalda Trumpa da vodi rat protiv Irana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Američki Senat donio je u četvrtak rezoluciju kojom želi smanjiti sposobnost Trumpa da vodi rat s Iranom.

Rezolucija je dobila dvostranačku podršku sa 55 naspram 45 glasova, unatoč žestokom protivljenju Trumpa. Od Trumpa se očekuje da uloži veto ukoliko dođe do njegovog stola.

On je u srijedu kazao da je za sigurnost zemlje veoma važno da Senat ne glasa za Rezoluciju jer nije vrijeme da se pokaže slabost.

Tenzije između Irana i SAD počele su nakon što je Trump 2018. godine odlučio povući SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma, koji je zaključen u Beču tri godine prije toga, a nakon 12 godina krize i intenzivnih pregovora između Irana i pet stalnih članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (Kina, SAD, Francuska, Velika Britanija i Rusija) te Njemačke.

"Demokrate to rade samo kao pokušaj da osramote Republikansku stranku. Ne dozvolite to", rekao je Trump ranije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...