SUDAR MILANA I JUVENTUSA U KUPU ITALIJE: Odlične Rossonere rastužio penal Ronalda u sudijskom vremenu (VIDEO)

Fudbaleri Milana su u prvom meču polufinala kupa Italije nisu uspjeli pobijedili Juventus iako su bili bolji tim tokom većeg dijela meča. Završeno je 1:1.

  • Sport

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Milan je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Rossoneri su bili konkretniji, dok su bezidejni i ponovo loši, ali i na momente sretni Bianconeri igrali totalno nepovezano.

Buffon je imao dosta posla na ovom susretu, a prvi put je morao reagovati u 23. minuti kada je Calabria šutirao pod samu prečku, ali je iskusni golman dobro odbranio.

Gosti iz Torina su u prvom dijelu zaprijetili samo jednom i to u 36. minuti kada je Donnarumma odbranio precizan i snažan šut Cuadrada.

U prvom poluvremenu žute kartone kod domaćih su dobili Ibrahimović i Hernandez zbog čega neće igrati u revanš susretu.

Drugo poluvrijeme je počelo prilikama za Milan. Buffon je branio šuteve Rebića, Castilleja i Ibrahimovića, ali u 61. minuti nije mogao ništa.

Nakon centaršuta Castilleja lopta je stigla do Rebića kojie snalažljivo šutirao i loptu poslao u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača koji su u velikom broju stigli na San Siro.

U 71. minuti Rossoneri su ostali s igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Hernandez poslije oštrog faula nad Dybalom te ga je sudija Valeri opravdano poslao u svlačionicu.

Juventus je pokušao doći do izjednačenja u posljednjih 20-ak minuta, ali Sarrijevi izabranici su bili bezidejni i nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Donnarummu sve do 89. minute kada je poslije asistencije VAR-a dosuđen penal za goste. 

Ronaldo je šutirao makazicama, lopta je u ruku pogodila Calabriju, a sudija Valeri je poslije pregledanja snimka pokazao na bijelu tačku. Portugalac je sigurno zabio za 1:1 što je bio i konačan rezultat susreta.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao cijeli susret i pružio je sasvim solidnu partiju, dok je Asmir Begović i ovaj susret predsjedio na klupi. Revanš susret u Torinu igra se u 4. marta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...