NI VOŽD JOJ NE MOŽE POMOĆI: Blokirano imenovanje Dodikove komšinice u DERK, evo zbog čega članica SNSD-a nije prošla…

Imenovanje člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) iz Republike Srpske Branislave Milekić stopirano je jer ona ne ispunjava potrebne uslove

  • Mini market

  • 14. Feb. 2020  

  • 0

Narodna skupština RS je u oktobru za člana DERK-a iz Republike Srpske izabrala Milekićevu nakon što je prethodno poništila raniju odluku kojom je u DERK predložila Miodraga V. Simovića.

Međutim, imenovanja člana iz RS u DERK do sada nije bilo na dnevnom redu Savjeta ministara i Parlamenta BiH jer, kako je "Capitalu" nezvanično potvrđeno, Milekićeva za dvije godine ispunjava uslove za penziju, a mandat u DERK-u traje pet godina.

Branislava Milekić za "Capital" kaže da očekuje da bude imenovana u DERK, ali da je neizvjesno kada će do toga doći jer su predstavnici RS odlučili da ne glasaju u institucijama BiH, a ne zbog toga što ona ispunjava uslove za penziju.

„Rekli su mi da je procedura u toku i da će na prvoj sjednici kada budu imenovanja biti i to na Parlamentu BiH. To je u paketu rješavanja kadrovskih pitanja, ali s obzirom na odluku naših predstavnika da se povlače, ostade to na čekanju. Meni niko nije rekao da je smetnja što ispunjavam uslove za penziju, a to ne bi bilo ni u skladu sa zakonom. Mandat u DERK-u jeste pet godina, ali može se i prije prekinuti, to je na neki način funkcionersko mjesto, ja nisam državni službenik, tako su mi pravnici, koje sam konsultovala, rekli“, istakla je Milekićeva.

Da li će Narodna skupština RS-a ponovo da poništava sopstvenu odluku u Komisiji za izbor i imenovanje još ne znaju. Član te komisije Igor Žunić rekao je da o imenovanju u DERK još nisu dobili nikakve materijale.

Branislava Milekić rođena je 1956. u Banjaluci, stanuje u Laktašima i bila je prva žena direktor “Elektroprivrede RS”. Kadar je SNSD-a.

Trenutno je v.d. direktora “Hidroenergetski sistemi Gornja Drina” koje je nastalo spajanjem “Hidroelektrana Buk Bijela”, “HE Foča” i “HE Paunci”, piše "Capital".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...