AMERIČKI MILIJARDER PROMIJENIO PLANOVE: U jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope otvara tvornicu luksuznih automobila…

"Poslali smo pismo njihovom europskom uredu i očekujemo odgovor", rekao je Karanikolov

  • Ekonomija

  • 14. Feb. 2020  

  • 0

Bugarska je u pregovorima s Teslom u vezi potencijalne investicije američkog proizvođača električnih automobila i baterija, prenosi Blic.rs.

"Imamo dvije ambicije: prva je proizvodnja automobila, a druga proizvodnja baterija za električne automobile", rekao je Emil Karanikolov, bugarski ministar gospodarstva u nedavnom intervjuu.

Karanikolov je dodao da je Bugarska spremna započeti proizvodnju autodijelova za Teslu, ali bi tvornica automobila ili baterija za električne automobile bila puno bolja opcija. Bugarska se, uz to, nada da će privući ulaganja i južnokorejskog proizvođača automobila Hyundai Motor Company.

"Poslali smo pismo njihovom europskom uredu i očekujemo odgovor", rekao je Karanikolov.

Prošlog mjeseca Tesla je najavila da ove godine planira otvoriti prvu punionicu za električna vozila u Bugarskoj, u Plovdivu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...