"UZBUĐENI SMO ŠTO SE VRAĆA U NAŠ TIM": Atraktivna manekenka Hope Hicks ponovo će savjetovati predsjednika SAD

Hope Hicks, bivša bliska Trumpova suradnica i nekadašnja direktorica komunikacija Bijele kuće, se gotovo dvije godine nakon ostavke vraća u ured američkog predsjednika.

  • Svijet

  • 14. Feb. 2020  14. Feb. 2020

  • 2

Ova 31-godišnjakinja se ne vraća na staro radno mjesto, već će, kako piše New York Times, odgovarati Jaredu Kushneru, Trumpovom zetu i višem savjetniku. Hicks će službeno nositi titulu savjetnice predsjednika.

Visoki zvaničnik Trumpove administracije otkriva da će Hicks raditi na projektima koje Kushner nadgleda, uključujući i kampanju za nove izbore. Uredu za komunikacije ne bi se trebala pridružiti.

- Ne postoji osoba koja je posvećenija implementaciji Trumpove agende od Hope Hicks. Uzbuđeni smo što se vraća u naš tim, izjavio je Kushner. 

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham opisuje Hicks kao jednu od najtalentiranijih kolegica s kojima je radila.

- Oduvijek me impresionirala sa svojom samouvjerenošću, lojalnošću i znanjem pa sam oduševljena što se vraća u Bijelu kuću, sipala je komplimente Grisham. 

Hope Hicks, bivša manekenka s vrlo malo radnog iskustva u odnosima s javnošću, izbornom štabu Donalda Trumpa priključila se među prvima u kampanji za izbore 2016., ali prometnula se u jednu od rijetkih osoba koje su uspjele, kako je to opisao New York Times, shvatiti Trumpovu ličnost zbog čega ju je on zavolio, a bio je povremeno spreman čak i mijenjati vlastite stavove ako bi mu ona pružila kvalitetne protuargumente.

Ostavku je podnijela u februaru 2018. godine, odmah nakon što je u Kongresu tokom ispitivanja pred odborom koji je istraživao ruski utjecaj na američke predsjedničke izbore odbila odgovoriti na niz postavljenih pitanja. 

Također, prije toga se našla u centru afere s bivšim sekretaorom šefa Trumpova kabineta Robom Porterom, koji je ostavku dao nakon što su na vidjelo izašle teške optužbe njegove bivše supruge o zlostavljanju. Hicks je, naime, s njim bila u ljubavnoj vezi kada se sve otkrilo.

alt

alt

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...