ĆAO I JAVI SE KAD STIGNEŠ: Kolinda Grabar-Kitarović pakuje stvari i seli u novu kancelariju; ima pravo na...

... vozača i dva službenika, pored novog radnog prostora

  • Regija

  • 14. Feb. 2020  14. Feb. 2020

  • 0

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pakuje svoje stvari s Pantovčaka i seli u novi ured. Kolinda će zadržati pravo da prima cijelu platu prvih šest i pola plate narednih šest mjeseci ,a u svom novom uredu planira zaposliti tajnicu i vozača, prenosi Centralna.ba.

Ministarstvo uprave je potvrdilo da sukladno Zakonu o posebnim pravima predsjednika RH po prestanku obavljanja funkcije, Grabar-Kitarović ima pravo na ured, vozača i dva službenika, a ono će procijeniti šta od prostora koje ima može ponuditi budućoj bivšoj predsjednici.

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo i na fizičku zaštitu, koju može zatražiti i trajno, dok pravo na ured nakon zakonskih izmjena na prijedlog Mosta ima najviše pet godina nakon prestanka mandata. Uhar joj je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...