HAOS U STUDIJU! MARIĆ BRANIO ŠVALERKE ŠIROM SRBIJE: "Ljubavnica je lijepa reč, to je ljubav! Supruga je samo OSOBLJE U KUĆI"

Psihijatar Jovan Marić svojim problematičnim izjavama godinama šokira, a stavovi iza kojih stoji su puni nepoštovanja i netolerancije, a poslednji, na Dan zaljubljenih, profesor je dao prednos ljubavnici, umjesto suprugi.

  • Estrada

  • 14. Feb. 2020  

  • 0

"Danas je dan zaljubljenih, nije dan ljubavi", počeo je profesor svoje izlaganje. 

alt

"Kad sam rekao jednoj sudiji riječ "ljubavnica", ona me izgrdila: "Nemojte, profesore, pa to je ružna riječ". Ma, kako ružna riječ, to je divna riječ! Kreće od "ljubavi"! Imati ljubavnicu, znači to je ljubav u pitanju! To je korijen te riječi. A onda ide intimna prijateljica, pa švalerka... a žena je partnerka stalna, majka djece", šokirao je ponovo Marić

"Onda je žena kod osoblje u kući", dodala je voditeljica.

Međutim, ti je profesor nije zaustavio, pa je ponovo žene, odnosno supruge okrivio što su muškarci nemarni.  

"Gledajte, prije smo izvodili za 8. mart žene na večere, igranke. I danas muškarci to rade, ali se napiju od muke, dok za 14. februar izađu na ista mjesta ali sa mlađim ljubavnicama", nastavio je da iznenađuje profesor. 

"Vi ste opasni ženomrzac", odgovorili su mu u studiju.

"Davno sam shvatio, prihvatite ovo pravilo. Muškarcima u godinama treba priči sa poštovanjem, ženama u godinama treba prići s taktom, to je jako važno i mudro", rekao je Marić u Jutarnjem. 

"Jesam li ja ovde pozvan da komentarišem o seniorima, da li se seniori zaljubljuju ili da komentarišem usamljenost kao ozbiljnu bolest. Ozbiljan je to bolest biti usamljen. Biti sam, to znaju kreativni ljudi, koji da bi pisali moraju da budu sami. Biti usamljen i sam su dva različita pojma. Stari ljudi ostaju sami i onu su usamljeni, ali se i oni zaljubljuju ", počeo je psiholog Marić.

FOTO: PRITNSCREEN

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...