RUSKI TEORETIČAR ZAVJERE NADMAŠIO DODIKA: "Britanski MI6 donio koronavirus u Kinu da sruši Xi Jinpinga"!

Popularni ruski strateški analitičar, poznat po najnevjerovatnijim teorijama zavjere, prof. dr Igor Panarin, tvrdi da su epidemiju korona virusa u Kini organizirali Britanci i to s jasnim cilejm da sruše kineskog predsjednika Xi Jinpinga.

  • Svijet

  • 15. Feb. 2020  15. Feb. 2020

  • 2

Šta više, tvrdi da je zaraaza potekla iz čuvene laboratorije za hemijsko i biološko oružje u Solzberiju. Po njemu, radi se o operaciji hibridnog ratovanja, koja ima za cilj da uz pomoć Korona virusa, totalne antikineske propagande i ekonomskih sankcija postigne slijedeće:

1. Djelimičnu dezintegraciju Kine (povratak Hongkonga Britaniji);

2. Promjenu unutrašnjeg i spoljnopolitičkog kursa Kine i smjenu Xi Jinpinga. sadašnjim premijerom, koji se smatra liderom prozapadne liberalne grupacije;

3. Uspostavljanje inostrane ideološke i finansijako-ekonomske kontrole nad Kinom;

4. Pogoršanje odnosa Kine i Rusije;  

5. Likvidaciju Šangajske organizacije za saradnju.

Po Panarinu, britanski udar je uslijedio jer je predsjednik XI pokazao oklijevanje u gušenju nemira u Hongkongu. To je ohrabrilo palikuće iz Londona, koji Panarin naziva Trećom Kartaginom. Intenzitet epidemije je u Wuhanu stotinama puta veći nego u drugim gradovima i oblastima, što po Panarinu također potvrđuje da je epidemija vještački izazvana. U decembru 2019, ranije ubačeni britanski agenti su započeli akciju bioterorizma u Wuhanu.

Wuhan nije slučajno izabran. Taj grad je saobraćajno raskršće i od davnina je poznat kao buntovnički. U njemu je 1911. izbila pobuna koja je dovela do rušenja vladajuće dinastije, a šezdesetih je tu bio centar „crvene garde“, glavne motorne snage „kulturne revolucije“.

 

 

Britanci su, po Panarinu, epidemijom uspjeli sprečiti da poslije Putinove smjene liberalne vlade u januaru, i XI učini slično poslije kineske Nove godine i otarasi se svojih liberala.

Po nekim podacima, tročlana grupa MI-6 doletjela je u Wuhan letom CZ 674 (London-Wuhan) radi sprovođenja operacije bioterorizma sa upotrebom koronavirusa. Grupa se vratila u London uveče 20. januara 2020. iz Hongkonga letom BA 27 London-Hongkong (British Airways). U grupi su bila tri čovjeka – dva operativca i jedan ljekar iz Centra za hemijski i biološki rat Velike Britanije (Naučno-tehnološka laboratorija odbrane – Defence Science and Technology Laboratory) koja se nalazi 12 kilometara od Solzberija.

Predsjednik Kine je pozvao armiju na sadejstvo u borbi sa epidemijom, što je znak spremnosti za najodlučnije akcije, ali teškoću predstavljaju birokratske greške u epicentru epidemije, iza kojih vjerovatno stoje liberali sa namjerom da podstaknu nemire protiv državnog vrha.

 

 

U SAD od oktobra 2019. besni epidemija gripa. Po zvaničnim podacima, zaraženo je 15 miliona, a već je umrlo 8.000 ljudi. Ipak, o tome nema ništa u zapadnim medijima, čija je sva pažnja okrenuta Kini.

Panarin konstatuje da je Si Đinping sedam godina živeo u pećini i nije se slomio. Došao je na vlast protiv volje Londona – Treće Kartagine.

- Želeli bismo -  kaže Panarin - da "kineski Staljin" savlada ovaj pokušaj državnog udara i uzme učešće u "Jalti 2020".

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...