SDA O ZENIČKOM SLUČAJU: "Manjina i gradonačelnik uvode anarhiju u Zenicu"

Anarhija u Zenici ovih dana doživljava svoj vrhunac, saopćeno je danas iz zeničke SDA.

  • Politika

  • 14. Feb. 2020  14. Feb. 2020

  • 1

- Suprotno svim važećim propisima, od Poslovnika i Statuta pa do Zakona o principima lokalne samouprave, član Radnog predsjedništva Sanjin Aldobašić je samounicijativno i protuzakonito sebi dao pravo da saziva i pokušava voditi sjednicu Gradskog vijeća Zenica, iako je to izričita nadležnost predsjedavajuće Gradskog vijeća. Njegovim potezom i potezom onih koji su u njemu učestvovali najdirektnije su prekršena dva člana Statuta Grada Zenice i čak četiri člana Poslovnika o radu Gradskog vijeća Zenica. Ovakvo što naš grad ranije nikada nije doživio, pa je zato potez Sanjina Aldobašića, manjine u Gradskom vijeću, gradonačelnika i dijela gradske uprave, opasan presedan kojim se Zenica uvodi u stanje anarhije, navode iz SDA.

Kao izraz krajnje zabrinutosti, a u cilju sprečavanja širenja haosa, Stranka demokratske akcije će poduzeti sve zakonima i Ustavom predviđene mjere.

- One podrazumijevaju podnošenje prijava protiv svih odgovornih u ovom bezumnom postupku – od osoba koje su neovlašteno sazivali i organizirali ovaj nelegalni čin, pa do vijećnika Sanjina Aldobašića, stoji u reakciji SDA.

SDA građanima Zenice poručuje da će stati ukraj pokušajima unošenja haosa i diktature jednog čovjeka, jer su za pravnu državu i vrijednosti savremene demokratije živote dali najbolji sinovi naše zemlje.

- Pozivamo također OHR, OSCE i Centralnu izbornu komisiju da poduzmu mjere u okviru svojih nadležnosti a sve u cilju preveniranja nedemokratskih i nezakonitih postupaka u Zenici, navode iz SDA i zaključuju:

- Na kraju, još jedanput pozivamo gradonačelnika Zenice da što hitnije dostavi Prijedlog budžeta kako Grad Zenica ne bi doživio potpuni kolaps. Odgovornost je isključivo na njemu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...