NEŠIĆ STAVIO DNS POD KONTROLU: Sud izbrisao Pavića i upisao novog lidera stranke (FOTO)

Osnovni sud u Banjaluci donio je danas rješenje kojim je u jedinstvenom registru političkih organizacija Nenad Nešić upisan kao lice ovašteno za zastupanje i predstavljanje DNS.

  • Politika

  • 14. Feb. 2020  

  • 0

Kako piše u rješenju, Nešić je upisan kao vršilac dužnosti predsjednika stranke, dok je iz sudskog registra brisan bivši lider Marko Pavić.

alt

Tako je i formalnopravno završena primopredaja na mjestu lidera DNS nakon što je Pavić podnio ostavku, a Predsjedništvo izabralo Nešića za v.d. predsjednika.

U sudskom rješenju piše da je, uz zahtjev za promjenu lica ovlaštenog za predstavljanje i zastupanje stranke, priložena sva dokumentacija potrebna prema Zakonu o političkim orgaizacijama.

Sutra će biti održana sjednica Glavnog odbora DNS na kojoj bi trebalo da bude dogovoren datum održavanja sjednice Skupštine stranke na kojoj se očekuje izbor predsjednika DNS s punim mandatom.

Pored toga, Osnovni sud u Banjaluci je odobrio upis novog Statuta Demokratskog narodnog saveza.

alt

Sud je, ističe se u rješenju, utvrdio da su ispunjeni uslovi za upis promjena u registru političkih organizacija.

(Srpskainfo / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...