BIVŠI PREDSJEDNIK SRBIJE UPOZORAVA: "Situacija u BiH i više nego opasna za cijeli region"!

Bivši predsjednik Republike Srbije Boris Tadić smatra da je situacija u BiH i više nego opasna za cijeli region i da je to posljedica vlasti nacionalističkih lidera u čitavom regionu, ali i velikih grešaka međunarodne zajednice u BiH.

  • Regija

  • 15. Feb. 2020  15. Feb. 2020

  • 5

Tadić je za beogradski dnevni list Danas rekao da posljednjih osam godina postoji “erozija svega pozitivnog” što bi smirilo regionalne tenzije. 

On je dodao da se ponovo prijeti dezintegracijama postojećih država i “zveckanje oružjem”, prenosi Beta.

– Od izuzetno sporne odluke Ustavnog suda, još je opasnija Dodikova izjava o izlasku Republike Srpske iz BiH. Korak po korak čitav region biva opterećen sukobima, što u krajnjem ostaje ključni argument za evropske političare koji se protive proširenju da odbiju zemlje Zapadnog Balkana za punopravno članstvo u EU. Posljednjih osam godina imamo eroziju svega pozitivnog što je u domenu smirivanja regionalnih tenzija učinjeno i ponovo se prijeti dezintegracijama postojećih država i zvecka oružjem u potaji.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...