ZAŽMUUURI... NE GLEDAJ ME, KAO VUČIĆA: Dok je Vučić u Münchenu stranim diplomatama objašnjavao krizu u BiH, ministrica Bisera Turković drijemala u Parlamentu BiH (VIDEO)

Bosna i Hercegovina, nakon niza godina tokom kojih su je redovno predstavljali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova, ove godine uopće nije bila predstavljena na ovom velikom diplomatskom i sigurnosnom skupu

  • Mini market

  • 15. Feb. 2020  15. Feb. 2020

  • 3

Na najvećem ovogodišnjem vanjskopolitičkom događaju, Međunarodnoj konfereniji o sigurnosti koji se tradicionalno održava u Münchenu, nije bilo predstavnika Bosne i Hercegovine, iako je na dnevnom redu skupa dosta vremena posvećeno problemima Zapadnog Balkana, pa i naše zemlje.

O prilikama u Bosni i Hercegovini u svjetlu najnovije krize prouzrokovane odlukom Ustavnog suda BiH, učesnike ovog skupa, među kojima je bio i specijalni izaslanik amričkog predsjednika Donalda Trumpa za Kosovo, ambasador Richard Grenell, izvijestio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. 

Kako su izvijestili hrvatski mediji, prilike u regionu bile su tema razgovora hrvatskog ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana sa američkim kolegom Mikeom Pompeom. Brojnoj delegaciji Hrvatske naknadno se priključio i Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Bosna i Hercegovina, nakon niza godina tokom kojih su je redovno predstavljali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova, ove godine uopće nije bila predstavljena na ovom velikom diplomatskom i sigurnosnom skupu. 

Nepoznato je šta je tokom sastanka u Münchenu radio Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ali je krajnje transparentno čime se (nije) bavila njegova zamjenica i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković: sjedila je na sjednici Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH.

Za jučerašnju sjednicu unaprijed se znalo da se na njoj ništa važno neće dešavati niti odlučivati, zbog najavljene opstrukcije srpskih delegata u Domu naroda, koji su glasali protiv svega što je na sjendici predloženo.

Za ministricu Biseru Turković je ta rasprava bila zamorna i monotona, pa je iskoristila priliku da malo prikunja u poslaničkoj klupi.

Oni koji su je na ovu dužnost izabrali (bolje rečno - Ona!) to joj sigurno neće uzeti za zlo, ukoriti je, ili joj zahatoriti. A to je jedino što je bitno za karijeru svih dužnosnika koje po svom ćejfu, kriterijima i simaptijama  bira i postavlja svemoćni SDA-ov bračni par sa Poljina.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...