OMILJENI NEDJELJNI RUČAK: Ispecite pile u rerni uz ovaj savršeni trik

Ovo je recept za sočno pile bez puno pompe

  • Gastro

  • 16. Feb. 2020  16. Feb. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 ½ kg pile (manje-više) 

maslinovo ulje 

so, biber, majčina dušica 

PRIPREMA: 

1. Trik u cijeloj ovoj priči je vatrostalna posuda s poklopcem, a ako je imate onda vam je već pola posla završeno, ako ne, pile stavite u tepsiju i pokrijte folijom. 

2. Pile dobro namažite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite svježom majčinom dušicom. 

3. Posudu također pomastite i smjestite da se peče 2h na 200 stepeni. 4.

Ako je pile u vatrostalnoj posudi, nemate potrebe ga otkrivati da bi se zapeklo, a ako nije, 30 minuta pred kraj pečenja ga otkrijte i zapecite. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)       

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...