U SRBIJI ZBIJAJU REDOVE: “Predložio sam Vučiću da, ako treba, budemo na istoj listi”

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je novinarima u Nišu da će nastaviti da razgovara s liderom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i šefom države Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće izbore.

  • Regija

  • 16. Feb. 2020  16. Feb. 2020

  • 0

“Kako god izašli na izbore, naša ideja jeste vezana za nastavak saradnje s Aleksandrom Vučićem i SNS, jer je najveći interes Srbije da se razvija, da jača svoju poziciju i da u teškim vremenim koja nas čekaju, imamo jedinstvo”, naglasio je Dačić na konferenciji za medije povodom 30 godina SPS-a.

“Na globalnom planu smo predložili Aleksandru Vučiću da razmotri da, ukoliko postoji potreba, a mi smo spremni za to, da idemo i sa zajedničkom listom (SNS), imajući u vidu težinu problema s kojima se suočavamo kao zemlja”, izjavio je Dačić.

Prema njegovim riječima, bitno je da se Srbija ekonomski dobro razvija i dodao da je to jedan od velikih rezultata koje je SPS već ostvarila sa SNS i Vučićem.

Dačić je istakao da za tu stranku “ne postoji nikakva dilema” oko toga da na izbore ide s Jedinstvenom Srbijom i eventualno s još nekim na lokalnom nivou. On je kazao da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate za izbornu listu na kojoj će biti SPS.

“Imamo sada nelogičnu situaciju da oni s kojima treba da izađete na megdan, oni bježe s tog megdana. Sada prosto ne znate kako da imate političku raspravu, jer njih ne interesuju institucije. Zato se i primenjuju razne laži. Time su nam, kao državi, nanijeli više štete”, procijenio je Dačić.

On ističe da SPS “mora da se ozbiljno ponaša” i nastaviće da vodi ozbiljnu i odgovornu politiku”.

Dačić je najavio da će unutarstranački izbori SPS biti poslije državnih, da se ne bi “miješale te stvari uoči izborne kampanje”.

Socijalisti su 30 godina postojanja obilježili u Nišu svečanošću u Narodnom pozorištu. Najavljeno je da će takvih skupova biti i u drugim gradovima, a centralna proslava SPS biće u Beogradu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...