IZUZETNA RAZVIJENOST DODIKOVOG "BOLJEG DIJELA BiH": U Rudom tek na 10 stanovnika registrovan jedan automobil

Pozicije ispred Rudog zauzeli su Srebrenica sa 157, te Čajniče sa 224 automobila na 1.000 građana

  • Ekonomija

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

U opštini Rudo u prošloj godini bilo je registrovano tek 139 vozila na svakih 1.000 stanovnika, pa se ova lokalna zajednica, po tom parametru, našla na dnu tabele u bh. entitetu RS, pišu Nezavisne novine.

Ova lokalna zajednica, koju je Vlada RS proglasila izrazito nerazvijenom, dakle, na deset stanovnika ima jedno vozilo.

Načelnik općine Rudo Rato Rajak detektuje dva razloga zbog kojih se Rudo našlo na dnu tabele po broju registrovanih automobila.

“Sigurno je to podatak koji ukazuje na ekonomsku moć građana opštine Rudo, a koja je izrazito nerazvijena opština. Međutim, ako ćemo biti krajnje objektivni, treba biti pošten i reći da određeni broj građana opštine Rudo, koji se nalaze uz samu granicu sa opštinom Priboj u Srbiji, ima dvojna državljanstva, pa dio njih ima registrovana vozila u Priboju”, rekao je Rajak za Nezavisne novine.

Pozicije ispred Rudog zauzeli su Srebrenica sa 157, te Čajniče sa 224 automobila na 1.000 građana.

Sa druge strane, kao najbolji primjeri izdvajaju se Laktaši sa 498, Srbac sa 432 te Banjaluka sa 426 automobila na hiljadu stanovnika.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...