RATNI ZLOČINAC KRAJIŠNIK KLJUČA OD BIJESA: "Komšić je gori i od Alije"

Željko Komšić nije legitiman ni kao hrvatski član Predsjedništva, a samim tim ni kao predstavnik Predsjedništva, on je politički avanturista i skandal majstor koji sve što radi, radi da napravi još veću štetu.

  • Mini market

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 23

Rekao je to za "Glas Srpske" prvi poslijeratni srpski član Predsjedništva BiH i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik komentarišući to što je Komšić, koji je trenutno predsjedavajući Predsjedništva BiH otputovao u Brisel na neformalnu večeru koju je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel zakazao za zvaničnike zapadnog Balkana a da o pozivu na taj sastanak nije obavijestio ostale članove Predsjedništva BiH.

Krajišnik potvrđuje da Komšić radi stvari nedopustive u diplomatskoj i državničkoj praksi.  

Prvi poslijeratni srpski član Predsjedništva je u Predsjedništvu sjedio zajedno sa Alijom Izetbegovićem i naglašava da su tada međunarodni predstavnici obavezno zvali sve tri člana Predsjedništva BiH, a ne samo predsjedavajućeg.

- Nije se nikada desilo da samo jedan član samoinicijativno ode na neki međunarodni skup - kaže Krajišnik.

On dodaje da je Željko Komšić politički avanturista i skandal majstor koji sve što radi, radi da napravi još veću štetu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo Mišelu u kojem ga je obavijestio da trenutno predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić nije ovlašćen da govori u ime Predsjedništva BiH na neformalnoj večeri koju je Mišel sinoć zakazao za zvaničnike zapadnog Balkana.

Dodik je u pismu, koje je uputio i ostalim učesnicima, naveo da je Predsjedništvo BiH po Ustavu BiH zaduženo za spoljnu politiku, precizirajući da Predsjedništvo čine tri ravnopravna člana i da mandat predsjedavajućeg nema primat u odnosu na drugu dvojicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...