VUKANOVIĆ NAJGLASNIJE GOVORI ONO ŠTO DODIK NE ŽELI ČUTI: "Hoće li biti samostalna istočna i zapadna Republika Srpska?" (VIDEO)

- A neko će to prevesti kao "R-sex-it". I mogli bi da nagrabusimo, kaže Vukanović.

  • Politika

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

Današnjoj posebnoj sjednici NSRS-a obratio se i Narodni poslanik NSRS-a Nebojša Vukanović.

- Ne znam da li ću dobro prevesti ovo "Goodbye, BiH, welcome Rs-exit", ali ja bih to preveo kao suicid, autodestrukciju i ludilo kojem vi sada aplaudirate. A neko će to prevesti kao "R-sex-it". I mogli bi da nagrabusimo. Jeste li svjesni, Stevandiću, čime se igrate i imate li imalo razuma vi koji pričate o referendumu i samostalnosti? Hoće li biti samostalna istočna i zapadna Republika Srpska? Jeste li vi priznali granicu kod Brčkog gdje je presječena RS, pitao je Vukanović.

"Ne igrajte se sa opasnim igrama. Priča o samostalnosti RS je pucanj i ide u Dejton 2. Svaki dobar šahista zna pet poteza unaprijed, koji je vaš sljedeći potez?", odgovorio je poslanik u NSRS Nebojša Vukanović na izjave Nenada Stevandića koji je kazao su "Ustavni sud BiH i Visoki predstavnik generatori krize koja prijeti ukidanjem RS".

"Da ste osjetili rat, ne biste sad tako pričali", kazao je Vukanović i dodao:

"Ne igrajte se sa opasnim igrama. Priča o samostalnosti RS je pucanj i ide u Dejton 2. Svaki dobar šahista zna pet poteza unaprijed, koji je vaš sljedeći potez? Da li provocirate strance da krenu u Dejton 2? Ko će nas štitii? Uništavamo RS koja je stvorena. U svaku riječ je ugrađena jedna srpska žrtva i po dvije bošnjačke".

Vukanović je kazao da je lako zvaničnicima sa kućama van BiH, a gdje će narod?

"Vi sjedate u pun autobus bez kočnica i krećete niz provaliju i skočit ćete na prvoj krivini, mi ćemo u provaliju. Dodik ima kuću u Beogradu, Špirić u Beču, a gdje ćemo mi? Pitam vas krajnje ozbiljno, znate li s čim se igrate?".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...