ŠOK U MADRIDU; SIMEONE POTPUNO NADMUDRIO KLOPPA: Liverpool bez ijednog šuta u okvir gola Atletica (VIDEO)

Atletico Madrid i Liverpool večeras su od 21:00 sat na Wanda Metropolitano stadionu odigrali prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

  • Sport

  • 18. Feb. 2020  

  • 0

Za Redse je ovo bio povratak na mjesto na kojem na kojem ih je u maju Jurgen Klopp odveo do prvog naslova u Ligi prvaka nakon 14 godina, ali večeras nisu imali razloga za slavlje. Nakon 90 minuta igre bilo je 1:0 za Atletico Madrid.

Iako su svi očekivali Simeoneov bus, odmah na startu utakmice viđena je otvorena igra s domaće strane i gol. U petoj minuti Madriđane je do prednosti doveo Saul Niguez koji je najbolje snašao nakon kornera i neometano pospremio loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Atletico Madrid je mogao i do 2:0. Projurio je Correa po lijevoj strani, došao pred Alissona i pucao prema golu, ali lopta je prošla pored druge stative.

U nastavku Madriđani su igrali klasični svoj nogomet, povukli su se i čekali neku šansu za kontru, dok su Liverpoolovi napadi bili dosta jalovi da bi rezultirali izjednačenjem. Pri vodstvu od 1:0 se ujedno na kraju i otišlo na odmor.

Odmah na otvaranju drugog dijela bilježimo dobru priliku za Liverpool. U 52. minuti Salah se našao samcat pred Oblakom, pucao je glavom, no nije to bilo dovoljno precizno.

Kako je vrijeme odmicalo Atletico je bio sve neprepoznatljiviji, kao da nije imao ambicije za napad, a to su gosti znali koristiti. Novu veliku priliku imali su u 74. minuti kada kapiten Henderson u blagom letu zahvatio loptu Origija, no i taj udarac je otišao malo kraj stative Oblakovog gola.

U 76. minuti gosti su tražili penal. Smatrali su kako je Tomas igrao rukom u kaznenom prostoru, no usporena snimka jasno je dala do znanja da nema temelja za proteste. Liverpool je imao dominaciju do samog kraja, nizale su se prilike pred Atleticovim golom, ali rezultat je na kraju ostao nepromijenjen.

Revanš se igra 11. marta na Anfieldu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...