JEZIVA TRAGEDIJA: U sudaru dva aviona nema preživjelih, nikome nije jasno kako se ovo moglo dogoditi...

Prema prvim medijskim informacijama, jedan od aviona prevozio je pripravnika pilota i instruktora koji je poletio s aerodroma Mangalore malo prije sudara, koji se dogodio oko 11.25 sati

  • Hronika

  • 19. Feb. 2020  

  • 0

Četvero ljudi poginulo je nakon što su se dva mala aviona sudarila u zraku iznad Mangalorea, oko 120 kilometara sjeverno od Melbourna.

Prema prvim medijskim informacijama, jedan od aviona prevozio je pripravnika pilota i instruktora koji je poletio s aerodroma Mangalore malo prije sudara, koji se dogodio oko 11.25 sati.

Drugi avion poletio je s druge zračne luke, rekao je policijski inspektor Victorije Peter Koger.

-Nismo sigurni zašto su oba avion na istoj putanji ili zašto su se nalazili na tom području, ali nažalost su se sudarili u zraku - rekao je inspektor Koger, prenosi portal TV 92newshd.

Glasnogovornik Uprave za sigurnost civilne avijacije rekao je da je u incidentu sudjelovao avion Piper Seminole registriran za školu leta Moorabbin Aviation Services i Beechcraft Travel Air registriran na privatnog vlasnika u Tyabbu, na poluotoku Mornington.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...