Svijet
HOROR U AMERICI: Policija silom razbija propalestinske proteste studenata, mnogi su povrijeđeni, masovna hapšenja... (FOTO, VIDEO)
Prije 6h0
Prije svega, u zagrijan maslac i maslinovo ulje, dodajte bijeli i crni luk pa dinstajte
Gastro
19. Feb. 2020 19. Feb. 2020
0
1 glavica crnog luka (sitno sjeckana)
4 čena bijelog luka (sitno sjeckano)
300 grama gljiva (isječenih na listiće)
veza svježeg peršuna (sitno sjeckanog)
malo majčine dušice
2 kašike maslaca
1 kašika maslinovog ulja
sol
dvije kašike bijelog vina
400 ml pavlake za kuhanje
1. U zagrijan maslac i maslinovo ulje, dodajte bijeli i crni luk pa dinstajte.
2. Zatim dodajte gljive i promiješajte sve.
3. Dinstajte potom sve 3 do 4 minuta.
4. Dodajte onda malo soli, a zatim i bijelo vino.
5. Nakon nekoliko minuta dodajte i peršun i majčinu dušicu.
6. Kada se gljive lijepo uprže, dodajte pavlaku za kuhanje.
7. A kada provri, smanjite temperaturu i ostavite sve da se krčka još 15 minuta.
8. Dodajte još i malo bibera, a zatim sklonite sa ringle.
Prijatno!:)
(SB/CdM/Stil)
Svijet
HOROR U AMERICI: Policija silom razbija propalestinske proteste studenata, mnogi su povrijeđeni, masovna hapšenja... (FOTO, VIDEO)
Prije 6h0
Hronika
UBICA JOŠ U BJEKSTVU: Dejan sasuo sedam metaka u Marija, a onda ga još jednim OVJERIO U GLAVU (FOTO)
Prije 6h0
Show
MONICA BELLUCI IMA TEORIJU: "Ako ste glupi, ljepota je hendikep"
Prije 6h0
Hronika
TRAŽI GA 200 VOJNIKA: Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj
Prije 6h0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.