U APLLEU NE ODUSTAJU: Nasljednik iPhonea SE ipak dolazi u...

Službene potvrde još nema, ali zapadni mediji pišu kako problemi zbog epidemije koronavirusa neće odgoditi premijeru novog iPhonea narednog mjeseca

  • HiTec

  • 19. Feb. 2020  19. Feb. 2020

  • 0

Iz Applea su priopćili kako neće ostvariti postavljene ciljeve što se prihoda za prvo tromjesječje ove godine tiče, za što su okrivili probleme s opskrbom i padom potražnje uslijed izbijanja epidemije koronavirusa u Kini, zbog koje je dosad umrlo više od 1800 ljudi, a njih više od 72 tisuće su zaraženi.

U Appleu su računali na moguće gubitke zbog koronavirusa još krajem siječnja, kad su objavili poslovne rezultate za prethodni kvartal.

Očekivali su prihode između 63 i 67 milijardi američkih dolara, ali sad su upozorili kako će biti manji.

Iako su pogoni u kojima Apple proizvodi svoje pametne telefone ponovno otvoreni, proizvodnja hvata zamah sporije od predviđenog. Usprkos tome, jabučari navodno i dalje namjeravaju tijekom ožujka predstaviti jeftiniji iPhone (oko 400 američkih dolara).

Hoće li to biti iPhone 9 ili iPhone SE 2 ostaje za vidjeti, ali bi u svakom slučaju trebala biti riječ o nasljedniku iPhonea SE iz 2016. godine, sa zaslonom dijagonale 4,7 inča (11,9 centimetara), dizajnom nalik iPhoneu 8 i istim procesorom kakav imaju iPhone 11 i 11 Pro.

Osim tog uređaja Apple bi tijekom prve polovice ove godine mogao predstaviti novi iPad Pro s 3D kamerom, dodatak AirTags koji bi vlasnicima iPhonea trebao pomoći u potrazi za izgubljenim uređajem i nove slušalice, piše Business Insider.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...