ZAVRŠEN SASTANAK U PREDGRAĐU SARAJEVA: Dodik dao rok, Tegeltija... (FOTO)

Okončan je sastanak srpskih predstavnika u institucijama BiH kojem su jutros u Istočnom Sarajevu domaćini bili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2020  20. Feb. 2020

  • 5

Na sastanku su razmatrani dalji koraci u vezi s neučešćem u donošenju odluka i na nižim organima BiH.

Obraćajući se na konferenciji za novinare, Dodik je kazao kako se radilo o radno-konsultativnom sastanku koji je imao za cilj da se predstavnicima u državnim institucijama prenesu zaključci koje je usvojila NSRS, te kako da se oni ponašaju.

"Ljudima je bilo potrebno objasniti kako da se ponašaju. Jedan dio ljudi nije se odazvao iz opravdanih razloga, dok jedan dio onih koji nisu došli, nisu bili ni pozvani, tako da je sastanak uspio", kazao je Dodik, prenose Vijesti.ba.

On je dodao kako će svi predstavnici u državnim institucijama dolaziti redovno na sjednice i posao, ali da neće glasati i odlučivati.

"Vrlo brzo će biti predloženo rješenje zajedno sa hrvatskim predstavnicima, i vjerujem da će to biti prihvatljivo i Bošnjacima", kazao je Dodik.

Dodik je istakao kako mu je jasna poruka Bošnjaka koji ne žele markirati entitetske granice, te je Bošnjake optužio za podvalu kada kažu da jedino oni poštuju Dejtonski sporazum.

"Ukoliko se ovo ne provede kroz redovne procedure, mi ćemo za 60 dana biti ponovo u NSRS i razgovarat ćemo šta dalje", kazao je Dodik.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da je odluka da svi Srbi zajedno ostaju raditi u institucijama države u skladu sa odlukama NSRS-a. "Ovakva vrsta sastanaka će biit nastavljena i u budućnosti", kazao je Tegeltija.

On je kazao da će se na mjestu predsjedavajućeg Vijeća ministara ponašati onako kako mu je propisala NS RS.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...