ERDOGAN POZVAO NJEMAČKU I FRANCUSKU: "Pružite "konkretnu" podršku u okončanju humanitarne krize"

Turski predsjednik Tajip Erdoan zatražio je od lidera Francuske i Njemačke da pruže "konkretnu" podršku u okončanju humanitarne krize u sirijskom regionu Idlib, saopštilo je danas tursko predsjedništvo.

  • Svijet

  • 21. Feb. 2020  

  • 0

Erdoan je u telefonskom pozivu rekao da napadi u Idlibu moraju biti obustavljeni.

U ovoj oblasti traje ofnaziva ruskih i sirijskih snaga, zbog čega su se Ankara, Moskva i Damask našli na ivici konfrontacije.

Francuski predsjednik Emanuel Makron i njemački kancelar Angela Merkel juče su pozvali predsjednika Rusije Vladimira Putina da bi mu izrazili zabrinutost povodom humanitarne situacije u Idlibu i apelovali da se konflikt okonča, rekao je njemački portparol.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...