TRUMP IZGUBIO ŽIVCE I ZAGRMIO: "Šta se tamo dođavola desilo?"

Američki predsjednik kritikovao je američku Filmsku akademiju zbog toga što je Oskara za najbolji film dodijelila ostvarenju "Parazit" iz Južne Koreje, navodeći da je to zemlja sa kojom Amerika ima "dovoljno problema u trgovini".

  • Svijet

  • 21. Feb. 2020  21. Feb. 2020

  • 0

"Šta se tamo dođavola desilo? Imamo dovoljno problema sa Južnom Korejom u trgovini i na sve to oni im daju nagradu za najbolji film godine. Da li je dobar? Ne bih znao", rekao je Tramp na predizbornom skupu u Coloradu Springsu, prenio je AP.

"Vratite nam 'Prohujalo sa vihorom', 'Bulevar sumraka', toliko velikih filmova", dodao je Tramp.

Film "Parazit" je, inače, u američkim kinima prikazivan u nesinhronizovanoj verziji sa titlom.

Distributer filma na području SAD "Neon" odgovorio je na Twitteru na Trumpove kritike.

"Razumljivo je to. On ne zna da čita", napisano je u objavi "Neona".

Film Bong Joon-ho osvojio je u takmičenju za Oskara čak četiri nagrade, uključujući i najvažniju - za najbolji film 2019. godine.

Takođe, Bong Joon-ho je osvojio i nagrade za režiju, scenario i strani film i tako je postao apsolutni pobjednik u Hollywoodu.

To je, inače, prvi put u historiji nagrade Oskar da jedan azijski film uđe u najuži izbor za najbolji film godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...