POBUNA UNUTAR HDZ-a: "Niko normalan ne podržava Dodika sem Čovića"

On je naveo da je banjalučki biskup Franjo Komarica, koji se još jedini od malobrojnih tamošnjih katolika usuđuje reći istinu o Dodikovoj “demokratskoj” vladavini, svaki put izložen njegovim uvredama i nipodaštavanju.

  • Politika

  • 21. Feb. 2020  

  • 2

Bivši predsjednik Federacije BiH i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Niko Lozančić ogradio se od politike HDZ-a BiH navodeći da danas niko normalan ne podržava Milorada Dodika u njegovom rušilačkom, destruktivnom i destabilizirajućem naletu na sve normalne odnose u BiH, a da ga podržavaju jedino HNS i Dragan Čović.

 

“U čije ime i za čiji račun, Dragane?! Nama Hrvatima i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj on nije saveznik, niti ga možemo podržavati i svrstavati se na njegovu stranu. Svako ko ga blago upozori na neprihvatljivost njegovih postupaka i djelovanja izložen je grubim uvredama i nipodaštavanjima s njegove strane”, napisao je bivši zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Niko Lozančić na svom Facebook profilu.

  On je naveo da je banjalučki biskup Franjo Komarica, koji se još jedini od malobrojnih tamošnjih katolika usuđuje reći istinu o Dodikovoj “demokratskoj” vladavini, svaki put izložen njegovim uvredama i nipodaštavanju. 

“I umjesto da politički predstavnici Hrvata podrže biskupa i stanu u njegovu odbranu, podržavaju Dodika. Što je previše, previše je! Ja ne podržavam takvo stajalište, a siguran sam da ga ne podržavaju ni ovdašnji Hrvati”, poručio je Lozančić.

Kako kaže, Hrvatima trebaju mir, razumijevanje i dobrosusjedski odnosi, zatim pozitivna politička klima koja neće otjerati iz ove zemlje i ono malo preostalih Hrvata.

 

“Dosta nam je politike ucjena i ucjenjivanja”, zaključio je Lozančić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...