HUSNIJA KAMBEROVIĆ, OTVORENO: „Nalazimo se u najvećoj krizi od rata, stranci su konačno vidjeli s kim imaju posla, dobro je da je Izetbegović...“

Aktuelne događaje u Bosni i Hercegovini gostujući na N1 televiziji komentirao je historičar Husnija Kamberović

  • Društvo

  • 22. Feb. 2020  

  • 1

"Ideje koje Milorad Dodik i ekipa oko njega promoviraju u posljednje vrijeme su doista vrlo problematične i vrlo opasne. Ali ja vjerujem da postoji način da se može izaći iz ove krize bez da eskalira u nešto čemu smo bili svjedoci 90-ih godina. Izetbegović je pozvao i druge i pokušava da napravi jedan širi blok, i to je dobro da se organizira jedan širi blok, da se stvori jedan blok političkih stranaka koje su spremne poštovati zakon. Ovdje je pitanje stvaranja i objedinjavanja onih političkiih snaga koje su spremne braniti zakon naspram onih koji su, očito, spremni po svaku cijenu kršiti te zakone", kazao je Kamberović.

„Očito da je međunarodna zajednica shvatila s kim ima posla".

"Ako mi nemamo neke unutarnje snage da riješimo te probleme, međunarodna zajednica u ovakvim okolnostima kakve vladaju i u međunarodnim odnosima, krizama negdje drugdje u svijetu, malo je vjerovatno da će međunarodna zajednica napraviti neku robusnu akciju da ona riješi te probleme. Ali, šta može napraviti? Može napraviti kroz stavljanje i zatezanje sankcija. Ako to ne bude išlo, oni bi mogli poduzeti i neke drastičnije mjere. Ali, ne vjerujem da su oni u ovom trenutku spremni na to", kazao je Kamberović za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...