VUČIĆ JE DANAS MNOGO NERVOZAN: „Oko Republike Srpske imam mnogo strahova, veoma sam zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini…“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je govorio o situaciji u regiji. Između ostalog, i o situaciji u bh. entitetu Republika Srpska i Bosni i Hercegovini

  • Regija

  • 23. Feb. 2020  23. Feb. 2020

  • 7

"Milorad Dodik je mene upoznao sa njihovim stavovima. Ja sam mu samo rekao ja mogu da kažem šta ja mislim o našoj poziciji, mi ćemo uvijek biti uz vas i pomagat ćemo", kazao je Vučić za TV Prva.

Kako je kazao, "oko Republike Srpske ima mnogo strahova".

"Veoma sam zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini i neću više ni riječi reći. Njihovi mediji i političari mi drže pridike, i bošnjački i hrvatski ne računajući Dragana Čovića koji ima fer odnose prema Srbima, koji vam otvoreno kažu 'Kosovo je za nas nezavisno, ali mi to ne možemo zbog Republike Srpske'. Čekajte, Kosovo je za vas nezavisno, ali zato Republici Srpkoj treba da ukinete sva prava pa čak i pravo na postojanje što ste izrazili u svojoj deklaraciji SDA. Od mene traže da ćutim kada to govore o Kosovu, da ćutim kada govore sa Sulejmanom Ugljaninom o specijalnom statusu Sandžaka, a nije dvoljno ni to što sam korektan pa kažem da poštujem integritet Bosne i Hercegovine i RS u okviru BiH, nego moram valjda da uzmem motku i udarim Milorada Dodika da bi oni bili zadovoljni. Čekajte, kakvo je to licemjerje, kakav je to bezobrazluk?", kazao je Vučić.

Izjavio je da će ove godine Srbiji po pitanju Kosova biti ponuđeno nešto što će teško moći da odbije, ali neće smjeti da prihvati.

Vučić je televiziji Prva rekao da će to rješenje biti gore od onoga koje je predlagao, ali da ga on neće prihvatiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...