DODIKOVI MEDIJI SE OBRAČUNAVAJU SA JELENOM TRIVIĆ: Traže da se odrekne plate...

Trivić je, uprkos predizbornom obećanju, i poslije ulaska u skupštinu zadržala platu sa Ekonomskog fakulteta, gdje predaje kao vanredni profesor.

  • Politika

  • 24. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 1

Јelena Trivić, potpredsjednica PDP-a i poslanik ove partije u Narodnoj skupštini RS, ostvaruje dvostruka primanja iz budžeta, ukupno oko 4.000 KM, iako je ranije javno obećala da će se odreći plate sa Ekonomskog fakulteta, ako uđe u poslaničke klupe, saznaje ATV.

Kako je potvrđeno za ATV iz parlamenta i Rektorata Banjalučkog univerziteta, Trivić je, uprkos predizbornom obećanju, i poslije ulaska u skupštinu zadržala platu sa Ekonomskog fakulteta, gdje predaje kao vanredni profesor.

Do danas, ona je, od ulaska u skupštinu, na osnova oba primanja zaradila oko 56.000 KM, što znači da je poreske obveznike, zajedno sa pripadajućim doprinosima, "koštala" oko 85.000 KM.

Prema podacima Rektorata, Trivić na fakultetu mjesečno zarađuje oko 2.000 KM, dok u parlamentu, po podacima Administrativne službe NSRS, svakog mjeseca dobija 1.913 KM na osnovu poslaničkog paušala, uključujući i dodatak za poziciju zamjenika šefa poslaničkog kluba PDP-a.

Ovaj Dodikov medij podsjeća, da je 14. septembra 2018. godine, odnosno u jeku predizborne kampanje, ona je tokom "lajv intervjua" na društvenoj mreži Facebook izričito obećala da će odreći plate sa fakulteta, ukoliko uđe u Narodnu skupštinu.

"Ukoliko uđem u parlament, odnosno dobijem na predstojećim izborima mandat poslanika u Narodnoj skupštini RS, odreći ću se plate na Ekonomskom fakultetu na kojem sam trenutno zaposlena. Želim na taj način da kažem da je PDP ozbiljan u namjeri da sprovede niz ekonomskih mjera koje će RS učiniti atraktivnom, kako za strane investitore tako i za stanovništvo, a jedna primarnih bit će: Јedan matični broj, jedna plata sa budžeta", kazala je Trivić.

Ovo je očito još jedan medijski linč režimskih medija na jednu od najžešćih Dodikovih kritičarki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...