EH, DA VIDIMO KOLIKO STE PAMETNI: Zadatak s belgijske Olimpijade testira logiku i inteligenciju, znate li ga?

Na YouTubeu se pojavio zadatak s belgijske Olimpijade za učenike od 16 do 18 godina, a mnogi su komentirali da je to jedan od lakših zadataka koji se pojavio na kanalu.

  • Šareni svijet

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

Popularni kanal Mind Your Decisions s više od 1,68 milijuna pretplatnika redovito donosi zanimljive zadatke koji postanu viralni te njihova rješenja, a nedavno je pažnju privukao "test logike i inteligencije", odnosno, kako se navodi, zadatak s belgijske Olimpijade. Možete li odgonetnuti koja je vrijednost svake boje (krugovi jednake boje isti su brojevi), pri čemu se zna da je riječ o različitim brojevima čiji ukupni zbroj je 1416.

 

"Ovo je jedan od rijetkih na kanalu koji sam uspio riješiti", jedan je od komentara na YouTubeu, a i mnogi drugi složili su se da zadatak nije težak. Ako ga niste uspjeli riješiti, pogledajte video za rješenje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...