TRAŽILI STE, NE GLEDAJTE JE: SDA poziva Fortinu ministricu pravde u Vladi Kantona Sarajevo da promijeni struku

"Svjedoci smo da je ministrica pravde Lejla Salihagić-Brčić zadnja tri mjeseca tvrdila da je rotacija predsjedavajućeg u skladu s Ustavom Kantona Sarajevo i Federacije BiH"

  • Politika

  • 24. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 4

Nakon što je Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine 11. februara uputio mišljenje, u kojem se navodi da je rotacija Danijele Kristić i Elmedina Konakovića neustavna, Kantonalni odbor SDA Sarajevo očekuje da ministrica pravde Lejla Salihagić-Brčić prije svega uputi izvinjenje građanima Kantona Sarajevo i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo, prenosi N1.

"Svjedoci smo da je ministrica pravde Lejla Salihagić-Brčić zadnja tri mjeseca tvrdila da je rotacija predsjedavajućeg u skladu s Ustavom Kantona Sarajevo i Federacije BiH i svojim djelovanjem nanosila štetu pravnom sistemu u KS svojim 'radom' i svojim 'pravnim mišljenjem'.

Nadamo se da će Brčić u narednom periodu promijeniti struku i početi se baviti nečim za što ima više afiniteta, jer kako vidimo u pravo se i ne razumije baš najbolje", saopćili su iz KO SDA Sarajevo.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...