ADVOKAT OSMANA OSMANOVIĆA POTVRDIO: "Podignuta je optužnica, ali ja ne znam po kojem osnovu je optužen"

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Osmana Osmanovića, nekadašnjeg pripadnik HVO-a i Armije Republike BiH.

  • Regija

  • 25. Feb. 2020  

  • 0

Ovu informaciju potvrdio je Osmanovićev advokat Đorđe Dozet, piše Avaz.ba.

Prema njegovim riječima, Osmanoviću je uz optužnicu produžen i pritvor još za mjesec.

"Ja sam tu informaciju danas dobio, ali rješenje o podizanju optužnice nisam. Ne znam ni po kojem osnovu je optužen, za koja djela i po kojem osnovu mu je produžen pritvor. Ali optužnica je podignuta", kaže Dozet.

Osmanović je uhapšen 24. novembra prošle godine na prijelazu Sremska Rača između BiH i Srbije i određen mu je pritvor u kojem se nalazi već treći mjesec.

Iako je Tužilaštvo BiH tražilo da se on izruči BiH, takav zahtjev je odbijen.

Uhapšen je pod sumnjom da je uljeto 1992. godine počinio ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u logoru Rasadnik u Gornjem Rahiću na području Brčkog.

Podsjećamo, nedavno je Bojan Tončić, politički i društveni analitičar iz Beograda, za "Slobodnu Bosnu" rekao da je "srbijansko pravosuđe je, uz par časnih izuzetaka, potpuno delegitimisano u slučajeva optužbi, prikupljanja dokaza i procesa optuženima za ratne zločine".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...