BARCA SE IZVUKLA U NAPULJU: Griezmann spasio Katalonce iz jedinog udarca u okvir gola (VIDEO)

Barcelona je bila poprilično bezidejna, ali Napoli ipak nije izdržao.

  • Sport

  • 25. Feb. 2020  25. Feb. 2020

  • 0

Barcelona je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka izvukla 1:1 (1:0) na gostovanju u Napulju. 

Napoli je na San Paolu od 30. minute vodio pogotkom Driesa Mertensa, a konačnih 1:1 postavio je Antoine Griezmann u 57. minuti. 

Barcelona je bila poprilično bezidejna, ali Napoli ipak nije izdržao. prepustio loptu i aktivno se branio, što je rezultiralo velikom prednošću gostiju u posjedu lopte, ali i samo jednim udarcem Katalonaca u cijelom prvom poluvremenu. S druge strane, domaća ekipa je bila znatno produktivnija i opasnija kad je imala loptu u nogama. 

Koliko je opasan i precizan, u 30. minuti je pokazao Dries Mertens. Zielinski se sjajno izborio za loptu, sjurio se po desnoj strani i prebacio na suprotnu, gdje je potpuno neometan bio najbolji strijelac Napolija. Namjestio se i s ruba kaznenoga prostora uputio precizan udarac u gornji lijevi kut pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Marc-Andrea ter Stegena.

Napoli je u prvom poluvremenu mogao udvostručiti vodstvo, ali je u 43. minuti Manolas u izglednoj situaciji poslao loptu pokraj vrata.

Barcelona je nešto konkretnija postala u nastavku utakmice, a poklopilo se da je neposredno prije izjednačujućeg pogotka gostujući trener Quique Setien zamijenio Ivana Rakitića Brazilcem Arthurom. U 57. minuti akcija Barcelona odigrala sjajnu akciju: Busquets je rasparao odbranu loptom za Semeda, koji je vratio u sredinu za realizatora Griezmanna. Bio je to jedini Barcin udarac u okvir gola. 

Osim rezultatom, Katalonci ne mogu biti zadovoljni ničim drugim, a u završnici dvoboja dva žuta kartona zaradio je Arturo Vidal pa ga neće biti u uzvratu, baš kao ni Busquetsa koji će pauzirati zbog žutih kartona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...