BAKTERIJE I UPALE NESTAJU U TRENU: Uz pomoć samo tri sastojka napravite napitak koji podiže imunitet i štiti od neugodnih bolesti…

Osim što sadrži obilje antioksidansa, obiluje i omega 3 masnim kiselinama te čuva zdravlje srca

  • Zdravlje

  • 26. Feb. 2020  

  • 0

Origano je izvrstan izvor vitamina A, C i E te vitamina K, a od minerala sadrži cink, mangan, željezo, magnezij, kalij, kalcij i bakar.

Poznat je i po svojim antibakterijskim i protuupalnim svojstvima. Zahvaljujući ljekovitoj tvari karvakrolu ulje origana ima antimikrobna svojstva.    


Priprema čaja od origana  


Čaj možete pripremiti od svježih ili sušenih listova origana.


SASTOJCI

1,5 kašikica listova origana

1-2 kašikice meda

čaša vode


Prokuhajte vodu u lončiću pa je stavite na stranu. Dodajte listove origana i dobro promiješajte. Ostavite da odstoji oko 5 minuta. Potom, kad se čaj malo ohladi, dodajte i med. 

Dobrobiti čaja od origana

Osim što snaži imunosni sustav, origano podiže razinu energije, štiti od dijabetesa, jača kosti, potiče detoksikaciju organizma i čuva zdravlje srca.

DOBROBITI ORIGANA

-Ima antikancerogena svojstva

-Ublažava astmu, kašalj i gripu

-Djeluje kao prirodni analgetik 

Origano je savršeni prirodni lijek koji biste uvijek trebali imati nadohvat ruke.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...