NASA OBJAVILA SENZACIONALNI SNIMAK: Evo šta su vidjeli astronauti Apolla 13… (VIDEO)

Američka svemirska agencija NASA objavila je videosnimku koja prikazuje što su sve vidjeli astronauti te nesuđene misije

  • HiTec

  • 26. Feb. 2020  

  • 0

Snimka je sastavljena od podataka svemirske letjelice Lunar Reconnaissance Orbiter koja je lansirana 2009. i od tada kruži oko Mjeseca.

Prema podacima s leta, astronauti su se na početku nalazili između zalaska Zemlje i izlaska Sunca te prvotno bili u potpunom mraku osam minuta, sve dok na vidjelo nije izašla zadivljujuća površina našeg prirodnog satelita. U tom trenutku počinje video, piše CNN.

Astronauti Apolla 13, John Swigert, Fred Haise i James Lovell, trebali su sletjeti na Mjesec, no naišli su na probleme sa spremnikom kisika. Swigert je tada izrekao poznatu rečenicu: "Houston, imamo problem." Mada misija nije bila u potpunosti uspješna, jer nije došlo do slijetanja, tročlana posada ipak je okružila Mjesec i sigurno se vratila na Zemlju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...