VRIJEME JE DA PJANIĆ UZME STVARI U SVOJE RUKE: Talijanima je puna kapa svega, zbog ovoga Ronaldu treba zabraniti da izvodi…

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo daleko je najefikasniji nogometaš u povijesti Lige prvaka

  • Sport

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 0

Postigao je čak 128 golova, pri čemu je posebno impresivno što ih je više zabio u nokaut fazi (65) nego u skupini (63) jer niko od ostalih sedam igrača koji su u najjačem klupskom natjecanju postigli 50 golova nije to uspio.

Međutim, 169. nastup u najjačem klupskom natjecanju na svijetu pamtit će samo po lošem, iako je igrao u nokaut fazi i protiv kluba koji mu je stara mušterija.  

Njegov Juventus je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka izgubio 1:0 kod Lyona, a Ronaldo je po ko zna koji put dokazao da ima ogromnu crnu rupu.

Riječ je o izvođenju slobodnih udarac i sada već tvrdoglavi Ronaldo pokušava da napravi ono što ne može , iz slobodnjaka da postigne gol.

Prije nego što je on došao u Juventus, slobodnjake je tamo jako dobro izvodio Miralem Pjanić. Naravno, otkako se Ronaldo ukazao u Juveu, svaki slobodnjak u zoni šuta na gol je njegov.

Protiv Lyona  Ronaldo je došao do 25. uzastopnog neuspješnog šuta na gol iz slobodnjaka u Ligi prvaka. 

Još gori je podatak da je, kada se gledaju sva takmičenja, promašio posljednjih 38 slobodnih udaraca. Portugalac je i sinoć imao jedan slobodnjak protiv Lyona, ali je pogodio samo živi zid. To je bio 24. put od posljednjih 38 slobodnjaka da pogodi samo živi zid, 11 puta mu je udarac branio protivnički golman, dva puta je promašio gol, a jednom je pogodio prečku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...