OVO NE PAMTE NI NAJSTARIJI, OLUJNI VJETAR ČUPAO DRVEĆE, UNIŠTIO DALEKOVODE: 80 sela ostalo bez vode i struje, a tek stiže ono najgore…

Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova i uklanjanju drveća koje je palo na elektrovodove

  • Hronika

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 0

-Duvao je vrlo jak vjetar koji je obarao drveće na elektrovodove pa je od noćas od 1 sat bez struje sedam trafostanica na dalekovodu “Kaljina” i pet na dalekovodu “Novo Selo“, rekao je Srni rukovodilac elektrodistributivne radne jedinice Sokolac Blaženko Bulajić.

On je dodao da su ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvarova i uklanjanju drveća koje je palo na elektrovodove.

U preduzeću Vodovod i kanalizacija “Vrelo Bioštica” kažu da su, zbog nestanka struje na crpnim pumpama vrela “Bioštica”, bez vode stanovnici Sokoca i 12 okolnih sela.

U zimskoj službi opštine Sokolac rekli su da je mehanizacija na terenu i da čisti prioritetne saobraćajnice.

Na Sokocu je tokom noći palo 19 centimetara novog snijega i 23 litra vodenog taloga po metru kvadratnom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...