KAMIONDŽIJA BOSANAC PAO NA CARINI: Kod njega otkriveni municija, nišani, noževi, parfemi, preparati za potenciju

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka Bosni i Hercegovini

  • Hronika

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 0

Carinici na prijelazu Vrška Čuka u Srbiji otkrili su neprijavljenu robu čija je vrednost procenjena na više od 25.000 eura, saopćeno je iz Uprave carina Srbije.

Prije dva dana otkriveno je da se u jednom kamionu, pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba čija je vrijednost procjenjena na više od 25.000 eura, a zaplijenjena je velika količina gasne municije, kao i teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, garderoba i obuća.

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju Uprave carina.

Mada je vozač kamiona, 40.godišnji državljanin BiH, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled.

Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gdje je roba istovarena i detaljno pregledana.

Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 mm, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju.

Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najvjerovatnije kopija robnih marki Casio, Armani, GUESS, Chanel, Rolex i Swarovski, kao i oko 100 različitih parfema za koje se također sumnja da povrijeđuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova Carolina Herrera, Dior, Chanel, Bvlgari, Roberto Cavalli, Kenzo, Armani i drugih.

Među krijumčarenom robom našlo se i više od 2.000 različitih odjevnih predmeta - jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama robnih marki Adidas, Nike, Levis, Philipp Plein, BOSS i slično.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača roba će biti zadržana, navodi se u saopćenju za javnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...