DODIKOV MEDIJ ZVONI NA UZBUNU: "Službenici međunarodne zajednice prijete Srbima u institucijama" (FOTO)

Na adresu srpskih predstavnika u institucijama BiH počela su da stižu prijeteća pisma, a razlog za to je prisustvovanje sastanku koji je sazvao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik 20. februara u Istočnom Sarajevu, piše portal Argumenti.rs, a prenosi RTRS.

  • Mini market

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 2

Prijeteća pisma potpisali su ambasador EU u BiH Јohan Sattler, šef OEBS-a u BiH Kathleen Kavalec i otpravnik poslova američke Ambasade u Sarajevu Ellen Germain, stoji u tekstu objavljenom na portalu RTRS-a.

Iz pisma, koje je dostavljeno jednom od predstavnika iz RS-a koji je prisustvovao sastanku u Istočnom Sarajevu, a koje je u posjedu portala "Argumenti.rs", učesnici sastanka opominju se da kao rukovodioci tih službi moraju da budu nezavisni od političkog uticaja i da se klone bilo kakvih aktivnosti koje mogu da dovedu u pitanje njihovu nezavisnost.

Predstavnici iz RS-a pozivaju se da "postupaju u skladu sa evropskim standardima i opominju da su oni predstavnici BiH, a ne predstavnici Republike Srpske i, kao predstavnici državnog nivoa, moraju da budu predstavnici svih građana BiH, bez obzira na etničko ili političko opredjeljenje.

Prema pisanju ovog portala, u pismu se ističe da je neprihvatljivo i za BiH i za njen evropski put da su učestvovali na političkom sastanku koji ozbiljno dovodi u pitanje njihovu nezavisnost i nepristrasnost.

Prema infomacijama ovog portala, prije sjednice NSRS svim poslanicima upućeno je pismo iz misije EU u BiH s preporukom kako bi trebalo da se odrede prema tačkama dnevnog reda koje su juče bile na sjednici, a riječ je o posjeti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i Fronteksu, prenosi RTRS.

altFoto: Argumenti.rs

altFoto: Argumenti.rs

Ipak, navedene podatke, kao i priložene fotografije dokumenata objavljenih na portalu "Argumenti.rs" treba uzeti sa rezervom, i sačekati zvanične informacije.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...