OTVORENJE ZA DAN NEZAVISNOSTI: Zavirite u podzemnu garažu preko puta sarajevske Vijećnice… (FOTO)

Za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. marta, planirano je otvaranje velike javne garaže i multifunkcionalnog trga preko puta sarajevske Vijećnice

  • Ekonomija

  • 28. Feb. 2020  

  • 0

Projekat čija je realizacija, prema riječima načelnika Hadžibajrića, od idejnog rješenja do završetka svih radova trajala duže od pet godina, donijeće mnogo toga dobrog kako općini, tako i gradu Sarajevu. Hadžibajrić naglašava da su najveći problemi bili administrativni. Za realizaciju izgradnje javne garaže, ali i još tri kapitalna projekat Opština Stari Grad se zadužila u iznos od 13,3 miliona konvertibilnih maraka (KM) kod Saudijskog fonda za razvoj s kojim je potpisan ugovor 2017. godine. 


“Od 2017. pa do kraja 2018. i početka 2019. godine trajala je ta procedura ponovo verifikacije i ovjere preko federalne Vlade, Vijeća ministara i Parlamenta BiH, da bi 25. marta prošle godine zvanično počeli radovi na četiri projekta. Nije samo ova podzemna garaža u pitanju, ona jeste bila najveći projekata sa nekih 6,3 miliona maraka bez PDV-a. S druge strane radili smo kompletnu rekonstrukciju Dom zdravlja 'Stari Grad', bukvalno su samo zidovi stari ostali. Sala Osnovne škole 'Edhem Mulabdić' i administrativno sjedište Opštine Stari Grad, koja je od 1980. kada je useljenja korištena bez ulaganja. Jer, 1978. se počela praviti ta zgrada, a '80. je useljena i do današnjeg dana u nju se bukvalno nije dinara uložilo. Izuzev ustakljavanja poslije agresije na BiH“, priča Hadžibajrić i dodaje:

“Ta četiri projekta su urađena besprijekorno i evo otvaranje će biti za Dan nezavisnosti BiH, 1. marta. Tu na prelijepom trgu, koji smo napravili, koji se prostire na 2.950 kvadrata. Mislim da je to najveći trg ne u gradu Sarajevu, nego u kantonu, koji će se moći koristiti za razne manifestacije u toku godinu. Izdavaće se i komercijalno, a ono što bude od opšteg interesa normalno moći će se davati za korištenje za određene manifestacije koje su od značaja za kanton, za grad, za BiH. Garaža je urađena sa dva nivoa ispod zemlje sa 157 mjesta. Posljednja tehnologija stavljena od protivpožarnih aparata, senzora, parking senzora, rampe, naplatne kućice, sve ono što čini jednu garažu funkcionalnom kako bi se mogao normalno odvijati posao. Nismo gledali tu da improvizujemo stvari“.

 Zavirite u podzemnu garažu koja se nalazi preko puta Vijećnice

Izvor: Anadolija

 Zavirite u podzemnu garažu koja se nalazi preko puta Vijećnice

Izvor: Anadolija

 Zavirite u podzemnu garažu koja se nalazi preko puta Vijećnice

Izvor: Anadolija

 Zavirite u podzemnu garažu koja se nalazi preko puta Vijećnice

Izvor: Anadolija

 Zavirite u podzemnu garažu koja se nalazi preko puta Vijećnice

Izvor: Anadolija

   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...