STIDIŠ LI SE HOUDEČE, ŽAČE: Nacionalistički ispad usmjeren prema Amiri Medunjanin za „SB“ komentirao je i Damir Imamović…

Ne stišava se bura na društvenim mrežama nakon nacionalističkog ispada hrvatskog pjevača Jacquesa Houdeka usmjerenog prema bosanskohercegovačkoj glazbenici Amiri Medunjanin

  • Kultura

  • 29. Feb. 2020  

  • 0

Podsjetimo, Željko, alias Jacques Houdek je svoje nezadovoljstvo nekim kandidatima nominiranim za priznaje Porin iznio u videu koji je objavio na Facebooku.

“Doista ne znam više od pola imena koji su nominirani. Tu ne mogu ostati ne zatečen jer se pitam što ja živim ispod kamena? Nije mi normalno da ja ne znam te izvođače i da mi se jave još neke kolege koji također ne znaju za te izvođače”, rekao je.

Među nominiranima u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu ove godine našla se i bosanskohercegovačka pjevačica Amira Medunjanin, što se Željku, pardon Jacquesu, i nije baš svidjelo.

„Medunjanin je, u jednu riječ, svjetsko, a naše. Već i usputnim slušanjem bit će vam jasno zašto ona pjeva po cijelome planetu. Zašto ovih dana završava australsku i novozelandsku turneju, na jesen ima koncerte u nekoliko nizozemskih gradova, a u međuvremenu će u Austriji i Francuskoj nastupiti sa slavnim katalonskim violistom Jordijem Savallom i u Skopju s Makedonskom filharmonijom. Usporedite li njezin raspored samo u jednoj godini s karijerom Jacquesa Houdeka, kojemu je vrhunac trinaesto mjesto na Euroviziji, gotovo se sažalite nad krupnim muškarcem koji se oblači u stolnjake“, napisao je u svom komentaru hrvatski novinar i publicist Ante Tomić.

Za komentar cijelog slučaja smo upitali još jednog svjetskog, a našeg, glazbenog majstora Damira Imamovića.

I on, baš kao i Amira, muzicira po cijelom svijetu, ima rasprodane koncerte po Starom kontinentu, a rado je viđen i pod svjetlima pozornica hrvatskih dvorana i klubova.

„Obično ljubomorni ispadi ljudi sa estrade ostanu samo to što jesu i služe na (ne)čast njihovim autorima. Međutim, drago mi je da su izvrsni autori kao što je Ante Tomić prepoznali tu jednu odvratnu nacionalističku nit protiv koje mislim da se svi trebamo boriti“, kazao je Damir Imamović za „Slobodnu Bosnu“.

(M. I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...