THACI JASNO PORUČIO: "Oni koji prijete Kosovu dobit će odgovor na SVOJOJ TERITORIJI"

Oni koji prijete Kosovu dobit će odgovor na svojoj teritoriji, rekao je danas kosovski predsjednik Hašim Tači, prenijela je prištinska Koha.

  • Regija

  • 05. Mar. 2020  

  • 1

On je to rekao na paradi u kasarni "Adem Jašari", u okviru obilježavanja 22. godine od smrti jednog od komandanata i osnivača OVK, prenosi Tanjug.

Premijer Aljbin Kurti je tom prilikom poručio da kosovsku vojsku treba jačati iz dana u dan, jer se Kosovo "graniči sa zemljom koja je ne priznaje".

Živimo, kazao je, u vremenu u kome je rat nezamisliv, ali, dodao je, nema mjesta neozbiljnosti i naivnosti sve dok "imamo državu koja ne samo da ne priznaje naše postojanje, već svakodnevno radi na promjeni naše stvarnosti, a oružjem i opremom je snabdijevaju snage koje su protiv NATO".

Pripadnicima KBS se obratila i Vljosa Osmani, predsjednica parlamenta, koja je rekla da će se KBS i "dalje razvijati kao profesionalna vojna sila i interoperabilna sa snagama NATO“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...