OVO PAS S MASLOM NE BI POJEO: Izvršni komitet SNSD-a donio osam zaključaka o budućem djelovanju, evo šta kažu o Dejtonskom sporazumu...

Kako se navodi u prvom zaključku, Izvršni komitet SNSD-a podržava inicijativu Kluba poslanika SNSD-a u NSRS-u da uputi u skupštinsku proceduru Prijedlog Poslovnika o radu NSRS-u

  • Politika

  • 07. Mar. 2020  07. Mar. 2020

  • 1

"Izvršni komitet SNSD-a smatra da bi rad Narodne skupštine Republike Srpske po novom Poslovniku obezbijedio kvalitetan rad NSRS, spriječio zloupotrebe procedura i vratio dignitet samoj NSRS. Time bi se jasno utvrdio početak rasprave o najavljenim tačkama dnevnog reda kako bi građani mogli da prate određene teme", stoji u drugom zaključku.

Izvršni komitet SNSD-a cijeni da politička situacija na nivou BiH "ostaje složena s vidljivim zajedničkim djelovanjem djela međunarodne zajednice i bošnjačke političke strukture protiv ustavnih prava RS".

"Izvršni komitet SNSD-a tvrdi da je koncept razgradnje RS, njene ustavne i dejtonske pozicije smišljena, planska, dugogodišnja aktivnost OHR-a, Ustavnog suda BiH, međunarodne zajednice i Bošnjaka koji ih podržavaju. Ova aktivnost je antisrpska, podmukla i prevarantska, ruši Ustav i Dejtonski sporazum", stoji u četvrtom zaključku.

Izvršni komitet SNSD-a ostaje čvrsto u poštovanju Zaključaka NSRS od 17. februara 2020. godine i daje punu podršku predstavnicima Republike Srpske u državnim organima u provođenju Zaključaka.

"Izvršni komitet SNSD-a smatra da treba odbaciti mogućnost angažovanja Oružanih snaga BiH na granici prema Srbiji i Crnoj Gori zbog migrantske krize. Izvršni komitet SNSD-a podržava angažman Vlade Republike Srpske i donošenje jasnog operativnog plana za rješavanje migrantske krize", stoji u zaključcima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...