PURA NA GURMANSKI NAČIN: Danas pravimo palentu sa sirom, paprikom i paradajzom, nema joj ravne… (VIDEO)

Naš današnji jednostavni obrok priprema se brzo, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 08. Mar. 2020  

  • 0

SASTOJCI

200 g kukuruzne krupice

30 g maslaca

1 glavica luka

1 paprika

300 g šampinjona

2 režnja češnjaka

mediteranska mješavina začina

150 g mini paradajza

200 g sira mozzarella

ekstra djevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA

Papriku i luk narežemo na ploškice, a mozzarellu na kockice. U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo palentu, promiješamo, dodamo malo maslaca sa začinskim biljem. Palentu lagano miješamo dok se kuha.

U tavu ulijemo malo ulja na koje dodamo nasjeckani luk i papriku. Smeđe šampinjone očetkamo i narežemo na manje komadiće, potom ih dodamo u tavu s povrćem, malo ih posolimo.

Kad je palenta skuhana u nju umiješamo tvrdi naribani sir.

Na dno vatrostalne posude pokapamo malo maslinovog ulja i razmažemo te dodamo pripremljenu palentu. Preko palente rasporedimo povrće. Na vrh stavimo nekoliko narezanih mini paradajza i kockice mozzarelle.

Pripremljenu palentu stavimo peći u pećnicu 180°C, 45 minuta. Gotovo jelo ostavimo da odstoji kako bi se palenta malo stvrdnula.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...