PARA IMA, HADŽIJA…: Njemački automobilski div podijelo radnicima rekordne bonuse, ne biste vjerovali koliko je svakome od njih uplaćeno na račun…

Iako je tržište automobila najavilo ulazak u recesiju, posebno padom prodaje u Kini, oni su prošlu godinu ipak završili s rastom

  • Auto

  • 12. Mar. 2020  

  • 0

Volkswagen je prošlu godinu zaključio rastom prodaje od 2,6%, a najzaslužniji za rast su radnici, kažu u Volkswagenu, pa će svaki radnik dobiti nagradu, bonus u iznosu od 4950 eura.

"Zaposlenici Volkswagena su još jednom demonstrirali snažan timski rad u 2019. Bili su ključni za poslovni uspjeh Volkswagena", rekao je Herbert Diess, prvi čovjek Volkswagena. 

Pritom su iz Volkswagena najavili kako će ova godina ipak biti prijelomna. "Bonus reflektira uspješnu 2019. Za 2020. očekivanja bi mogla biti ograničena. Transformacija traži posvećenost, fleksibilnost i učinkovitost. Ne samo u pogledu koronavirusa, ekonomija i Volkswagen se suočavaju s vrlo izazovnom godinom“, upozorava Gunnar Kilian iz uprave Volkswagena. 

Bonus je osnovan na kalkulacijama za dvogodišnje razdoblje, a prvi dio od 1690 eura je isplaćen s plaćama za studeni 2019. Ostatak od 3260 eura će dobiti s plaćom za maj. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...